fbpx

B PRO…

A TikTok for Business a TikTok üzleti platformja, ahol igény­be lehet venni a fizetős marketing megoldásokat. Két lehetőségünk van: szerződött partner által reklámozni, vagy saját magunknak indítani hirdetést. A cikk írásának pillanatában a TikTok for Business még nem indult el Ma­gyarországon a nagyközönség számára. Ez azt jelenti, hogy csakis a TikTok-kal szerződött partnerek által lehet hirdetni a platformon. Tehát ha partneren ke­resztül szeretnél hirdetni, akkor ezt jelenleg is megteheted. Ha saját magad sze­retnél hirdetést indítani, akkor meg kell várnod a TikTok for Business indulását. A tesztelések már elindultak, így bármelyik pillanatban mindenki számára elérhe­tővé válhat a fizetett hirdetési lehetőség.

Nézzük meg, milyen fizetett hirdetési lehetőségek vannak a TikTokon:

1. TopView

A hirdetés egyből az alkalmazás megnyitását követően jelenik meg. A legfel­jebb 60 másodperces videó képpel és hanggal ragadja meg a nézők figyelmét.

2. Brand Takeover

Ez a hirdetéstípus szintén az alkalmazás megnyitásakor jelenik meg. 3 másod­percig megjelenő kép vagy 3-5 másodperces videó lehet, mindkét esetben hang nélkül.

3. In-Feed Ads

A hirdetés a Neked oldalon jelenik meg, nem fizetett videók szomszédságában. Ennél a típusnál különösen fontos, hogy olyan videót válasszunk, amely illesz­kedik a videófolyamba. Lehetséges a felhasználói interakció, pl. a videót meg lehet osztani, hozzá lehet szólni, fel lehet használni a zenéjét.

4. Branded Hashtag Challenge

A márkázott hashtag kihívás lényege, hogy bevonja a TikTok-felhasználókat a márka építésébe. Hogyan? Találjunk ki egy kihívást, amelyben szívesen vesznek részt a felhasználók, és valamilyen módon kapcsolódik a márkánkhoz. Lehet ez egy rövid tánckoreográfia, az életük egy részének bemutatása, vagy akár egy vicces feladat.

5. Branded Effects

Készíthetünk saját matricát vagy filtert, amelyet szabadon használhatnak a Tik­Tok-alkotók.


 

A fenti cikk az Üzleti siker a TikTok-on című könyv részlete. Ha Te is építenéd a márkád a TikTok-on, a könyvben megtalálsz mindent, amit tudnod kell a sikerhez.

Lépj velünk kapcsolatba!

Hívj vagy írj nekünk, és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot.

További videóink

Mi a legfontosabb egy weboldalnál?

Ebben videóban felvázoljuk, hogy mi a legfontosabb egy weboldalnál, például: stratégia, tartalom, technikai megvalósítások, design és jogi szabályozások.

Nem találta meg amit keresett?
Segítünk!

Milyen marketing tevékenységre szeretne egyedi ajánlatot?