fbpx

B PRO…

A weboldalnál – mint minden egyéb marketing eszköznél is – az a legfontosabb, hogy meglegyen a helye a cég értékesítési stratégiájában. Mindenképpen érdemes megfogalmazni a weboldal célját, de a legjobb, ha le is írjuk.

Milyen weboldal típusok vannak?

  • webáruház: célja az online értékesítés
  • bizolomépítő weboldal: olyan weboldal, amely képviseli a céget az online világban a potenciális érdeklődők előtt
  • informális weboldal: speciális igényeket kielégítő, információt szolgáltató weboldal

Fontos, hogy a weboldal mind kommunikációban, mind tartalomban a célcsoport igényeinek feleljen meg.

Technikai követelmények

Technikai szempontból több követelmény is van. Manapság egy modern weboldal ezeknek meg kell, hogy feleljen. A minimum követelmény a reszponzivitás, ami ezt jelenti, hogy a weboldal igazodni tud a képernyőhöz: legyen az asztali gép, mobiltelefon vagy tablet. A reszponzív oldal jól látható, jól értelmezhető és olvasható. A következő fontos technikai követelmény a gyorsaság. Ez azért fontos, mert lassú oldal esetén a látogató nagy eséllyel el fogja hagyni az oldalt. Ezen kívül fontos még az átláthatóság. A legtöbb esetben nem érdemes eltérni a nagy weboldalak által használt felépítéstől. A látogatók ugyanis könnyebben eligazodnak a weboldalon, ha ismerik a struktúráját.

Design

A weboldalnak illeszkednie kell a cég arculatához. Fontos, hogy szín- és formahasználatban legyen egységesség, legyen szó a weboldalunkról, a névjegykártyánkról vagy más felületről. A design legyen modern. Mint minden másban is, a weboldal designban is vannak trendek. Ezért egyből látszódik, ha az oldal több évvel ezelőtt lett elkészítve. Miért fontos ez? Ha egy cég azt szeretné kommunikálni, hogy modern, innovatív, halad a korral – akkor egy elavult weboldal designnal nem lesz hiteles. 3-4 évente érdemes korszerűsíteni a weboldalt.

Jogi követelmények

Animáció készítés esettanulmány, animációs reklámfilm készítés. Kreatív ötletekkel bővített forgatókönyvírás, animációs film készítése..A weboldallal kapcsolatban vannak jogi követelmények, amelyeknek meg kell felelni. Ugyanúgy, mint egy üzletnél szükség van vásárlók könyvére (különben megbüntetnek). Több ilyen követelmény is létezik, és ha nem teljesülnek, fennáll a büntetés kockázata.

Mi a legfontosabb a weboldalnál?

Ebben videóban felvázoljuk, hogy mi a legfontosabb a weboldalnál, például: stratégia, tartalom, technikai megvalósítások, design és jogi szabályozások.

Lépj velünk kapcsolatba!

Hívj vagy írj nekünk, és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot.

További videóink

Nem találta meg amit keresett?
Segítünk!

Milyen marketing tevékenységre szeretne egyedi ajánlatot?